· 

Ochtend aan zee in juli , Langevelderslag

Ik was vroeg opgestaan. Na lange tijd weer eens zin om naar strand te gaan en daar een SEASCAPE te gaan maken. Het was prachtig helder weer. Vanuit het westen kwamen lange 'straten' Cumuluswolken richting onze kust. Het leken wel zeppelins. Door de redelijke wind die er stond bewogen ze dan ook snel.  In eerste instantie wilde ik dat beeld gaan maken. Maar ook wilde ik het zand/strand erop. Ik weet dat als het wat later op de dag wordt, er dan meer mensen gaan komen waardoor het doek levendiger gaat worden.

Ok, dus water, strand/duinen en wolken....

Toen nog de keus om richting zuiden; zon naar je toe...of richting noorden; zon in de rug. De wolken die je ziet met de zon in de rug zijn op zich meer aangelicht. Maar ik heb gekozen om het zonlicht, dat in die vroege uren nog eigenlijk uit het oosten komt  van links te laten komen. rechts is dan de zee.

 

Het is zaak om in het begin een snelle compositie te maken vwb de wolken. Deze gaan zo snel dat het beeld dat je ziet al na 5 minuten weg is. De truc is dus om een 'snapshot' te nemen met je ogen. Dat beeld opzet, en dan met de kleurinformatie (die op zich bijna niet verandert in een uur) het schilderij te gaan maken.

 

Ik ben er zo;n 4 uur mee bezig geweest. Inderdaad werd het later in de ochtend snel drukker. Heel gezellig, want dan kot er ook af en toe iemand een praatje maken.

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0