· 

IJssel - dag 4 - ZALK

 

afmeting  50 x 38 cm

 

 

 

Op de laatste dag kom ik uit in Zalk.

 

 

De wat ouderen onder u zullen Klazien nog kennen. De kruidentante uit Zalk. Zalk ligt op dit schilderij achter de boom rechts. Ook hier was het weer even zoeken naar het veer. En uiteindelijk welke oever. Deze keer heb ik besloten om aan de andere kant te gaan staan. Daar waar al die kinderen aan de overkant aan het springen/zwemmen zijn is de steiger. Ook dit keer tegen de zon in. Dat deze nog fel was ontdekte ik toen ik ineens aan mijn petje dacht...die nog in de auto lag ;(   Weer met de pont over ;)

 De IJssel maakt een bocht naar rechts. Daarachter ligt Zwolle. Stroomopwaarts. Om de hoek komt een vrachtschip aan.

Het licht is deze middag prachtig gekleurd ; geel en blauw. Dat sterk afsteekt tegen de groene oevers. Het is wel vlagerig. Het ene moment is het bijna winstil. Het andere waait mijn petje bijna af en staan er golven op het water. Het zal te maken hebben met het opwarmen van het land ten opzichte van het water.

 

Na 4,5 uur ruim ik de penselen op. 

 

Weer met het veer naar de overkant en trek daar mijn gewone kleren weer aan. Het is vrijdagmiddag en ik ga weer rustig op huis aan. Vanavond weer slapen in mijn eigen bed. Het was zeker de moeite waard en ik kan haast niet wachten om weer op pad te gaan.

 

Ik hoop dat u dit met plezier hebt gelezen. ZO ja?  Laat dan aub iets van u horen op de CONTACTpagina

 

Dank alvast voor uw aandacht!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0