· 

IJssel - dag 1 - WIJHE

afmeting  50 x 38 cm

 

De eerste dag moet ik nog beetje zoeken HOE en WAAR ik wil gaan schilderen. Ik ben met de auto en kan dus niet zomaar even van de weg af. In principe is de IJssel een zeer brede rivier. De laatste jaren verbreed om de toestroom van grote hoeveelheden water te kunnen herbergen. De uiterwaarden zijn dan ook zeer breed. Omdat het nu, in juni, niet zo een hoge waterstand heeft, staan de uiterwaarden droog en grazen er koeien. Van dat mooie roodbonte vee. Bekend uit de schilderijen van Voerman.

 

Een oplossing voor mijn 'miniprobleem' vind ik bij de veerpontjes. Je hebt auto- en fietsponten. Hier kun je vrij makkelijk dicht bij het water komen.

Ik parkeer de auto en vind een mooie stek op een stukje land met uitzicht op de kribben en het prachtige zilveren IJsselwater.

 

Hier maak ik bovenstaand schilderij.  Het is redelijk bewolkt, ietswat grijzig met af en toe overkomende wolkenpartijen. Het geeft de plek een serene rust.

 

 

 

 

 

 

 

Naarmate de tijd vordert komen er wat oudere heren langs die verderop met een hengel aan de gang gaan. 'Snoekbaars' zegt een vriendelijke heer en wijst ongeveer 40 cm aan.

Die had hij de dag ervoor gevangen. Aan zijn buurman gegeven en die heeft hem opgegeten ;)

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    HANSSCHOLTEN31@GMAIL.COM (donderdag, 13 januari 2022 08:56)

    Is het schilderij bij Wijhe nog te koop?