· 

Seringen in bloei in Velserbeek

Seringen in bloei, Velserbeek.

olieverf op paneel, 24 x 30 cm


Telkens wanneer ik langsreed, dacht ik 'Wat prachtig, daar moet ik een keer gaan schilderen'Dat is dus wat ik heb gedaan zaterdag jl.

Een prachtige middag, zonnig en zomers warm.

 

Dit is het water bij het pompstation. Het riet langs het water staat hoog. Vlak voordat je het bruggetje oploopt was dit uitzicht.

 


Ik wilde eigenlijk toch liever gaan staan. Wellicht had ik beter mijn ezel kunnen meenemen, maar ik kreeg vlak voordat ik van huis ging een ingeving; misschien past mijn fotostatief onder mijn schilderskwast....en dat deed het.

Ik heb een houten driepoot besteld. Voor de vakantie naar Frankrijk wil ik deze set meenemen om daar al het moois te gaan schilderen. Maar de poot staat nog in bestelling ;)

 

Op de foto staat hoe ik ben begonnen; Grote donkere vlakken en proberen om een compositie te krijgen waardoor ik zowel de waterspiegeling, de bomen en de seringen kan plaatsen op het relatief kleine paneel. 24 x 30 cm.

Reactie schrijven

Commentaren: 0