· 

Clear Cloudy day, beach Bloemendaal at Sea, winter 2019, Holland

Een frisse januari-dag op het Noordzeestrand ter hoogte van Bloemendaal aan Zee.

De wolkenpartijen kwamen snel aandrijven vanuit het noordwesten. Ineens leek het wel of ze 'OP' waren. blauwe lucht ging overheersen en de dynamiek was weg.

Zo snel kan het gaan op het strand; in 4 uur tijd kan het weerbeeld totaal veranderen. Daarom en daardoor is het zo fijn om buiten te schilderen. Je wordt geacht om snelle besluiten te nemen vwb vorm, kleur en contrast. Het beeld dat je , zeg maar 1 uur na starten hebt, moet je vasthouden. En daarmee met de veranderende omstandigheden een impressionistisch beeld maken. Dit houdt in dat een schilderij dat in die plusminus 4-5 uur gemaakt is, een impressie is (een verzameling sferen en beelden) die representatief is voor die periode.

Het is eigenlijk een 'film in 1 beeld'Reactie schrijven

Commentaren: 0