· 

Yellowish sunset at Dutch Coast, Autumn 2018, Holland


Een schitterende zonsondergang op het strand van IJmuiden.

Het is november. De dagen worden steeds korter. De zon maakt een kleine cirkel aan de zuiderhorizon.  Het licht verandert per minuut. 

Ik werk stug dus en ben misschien wel een beetje kort tegen de bezoeker, maar ik moet voortmaken.

Ineens duikt de zon onder en binnen een half uur is het donker.

Ik ruim mijn spullen op, en terwijl ik terugloop kijk ik rond en ben overdondert door de pracht van de (kleuren en vormen) van de natuur.

Alleen dat gevoel is het al waard geweest om deze middag naar het strand te gaan.

En ik weet dat ik morgen, als het echte natuurbeeld een beetje is weggezakt in mijn korte termijn geheugen, ik heel blij zal zijn met deze impressie van de zonsondergang die nooit meer zal terugkomen in deze verschijning.

Dat is ook iets dat mij fascineert.....elk moment is in zijn verschijningsvorm uniek en er zal nooit een kopie van komen. Alleen daarom is het al goed om zoveel mogelijk te kijken, te zien. Kijken naar 'het wonder van de natuur'

Reactie schrijven

Commentaren: 0